Uw winkelmandje
Blog

Zonnevisfilet met courgettepasta en warme tomatenvinaigrette

Detoxen en afvallen zijn zaken die er jammer genoeg bij horen in Januari na de feestdagen. En dan gaan we op zoek naar lichte maaltijden met veel smaak. Zoals deze courgettepasta met John Dory en warme tomatenvinaigrette. Een licht gerecht waarbij groenten primeren en waarbij de fijne smaak van John Dory het gerecht helemaal afmaakt.

Hoofdgerecht | 2 personen | Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 15 minuten

 

 


INGREDIËNTEN

  • 2 Zonnevisfilets met vel
  • 2 dl zachte olijfolie
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 teen look
  • 3 tomaten
  • Sap van 1 limoen
  • Een eetlepel kappertjes
  • Oregano
  • Basilicum

BEREIDING

  1. Snij de courgette in sliertjes. Snipper de ui en look. Snij de tomaten in 4, verwijder de zaadlijsten en snij in blokjes.
  2. Voeg de look, ui, tomaten, sap van 1 limoen en eetlepel kappertjes in een pannetje samen met de zachte olijfolie. Zet op een laag vuurtje en verwarm zachtjes.
  3. Stoof ondertussen de courgette sliertjes en kruid naar smaak met zout en peper. Voor wie het graag wat pittiger heeft, kan wat chilivlokken toevoegen.
  4. Bak de zonnevisfilets langs beide kanten. Kruid met zout en peper naar smaak.
  5. Serveer de courgette pasta in een bord, voeg de vinaigrette toe. Werk af met de vis en werk af met oregano en basilicum.

Ouder artikel Recenter artikel