Uw winkelmandje
Blog

Zonnevisfilet met spruitenpuree

De winter mag nog een beetje kouder, dan kunnen we de echte hartverwarmende winterrecepten opnieuw boven halen. Snij wat spruitjes in kleine stukken en stoof ze met spek, ui en room. Meng dan met gekookte aardappelen tot een smeuïge puree. Bak daar een lekker stukje op vel gebakken dory bij en de lente komt opnieuw dichter.


Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 25 minuten



INGREDIËNTEN

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar.
  2. Snij de ui en de spruitjes fijn.
  3. Bak het spek in wat olijfolie. Voeg daarna de ui en spruitjes toe. Laat stoven tot de spruiten gaar zijn.
  4. Voeg dan de room toe en laat kort inkoken.
  5. Voeg de gekookte aardappelen toe aan de spruiten en pureer.
  6. Bak de zonnevisfilets langs beide kanten, kruid met zout en peper naar smaak. Serveer met de spruitenpuree.

Ouder artikel Recenter artikel