Wij bij Gambas at Home zijn fan van witloof. Vooral met ham en kaassaus. Maar deze tarte tatin mag er ook zijn. Het is een hartige variatie op de tarte tatin met appel en het is een originele manier om witloof te presenteren. Nu nog een stukje zonnevis erbij en de dag kan niet meer stuk.
Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 25 minuten

INGREDIËNTEN
- 4 zonnevisfilets met vel
- Bladerdeeg
- 12 stronkjes witloof
- Tijm
- 15 gram suiker
- 15 gram boter
- 1/2 dl water
BEREIDING
Maak een siroop van de suiker en het water. Voeg de boter toe. Lepel wat van de siroop in een klein bakvormpje. Snij het witloof in 2 en leg ze op hun snijkant in de bakvorm. Leg er het deeg op en prik er wat gaatjes in. Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Bak de zonnevisfilets en serveer met de tarte tatin.